Crna hronika
112

Detalji potjere na Ilidži: Razbojnici pucali prema zaštitarima, spalili automobil i nastavili bježati

Piše: M. N.
Razbojnici koji su jutros opljačkali Raiffeisen banku još su u bjekstvu, a veliki broj policijskih službenika IV PU, interventna policija, obučeni psi i specijalci tragaju za njima na području Stojčevca.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Nakon što su uz prijetnju i upotrebu oružja opljačkali banku u ulici Rustempašina na Ilidži, pobjegli su vozilom Alfa Romeo u kojem ih je najvjerovatnije čekala još jedna osoba. Uputili su se u pravcu Velike aleje, a za njima su krenuli pripadnici Interventne patrole zaštitarske agencije na koje su razbojnici pucali. Istovremeno su krenule i dvije patrole Policijske stanice Ilidža, a potjera je nastavljena prema Stojčevcu.

"Izvršioci su ponovo upotrijebili vatreno oružje pucavši prema zaštitarima i tom prilikom su ranili jednog biciklistu koji je preminuo. Na mjesto događaja pozvana je ekipa Hitne pomoći čiji je ljekar konstatovao smrt u 9:05 sati", rekao je glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić dodavši da preminula osoba nije identificirana.

Pretragom terena specijalci su otkrili da su razbojnici napustili vozilo koje nije imalo registarske oznake i potpuno ga spalili te nastavili bježati u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su i dalje na terenu i tragaju za njima.

MUP KS je formirao posebnu grupu koja analizira saznanja do kojih su došli s ciljem utvrđivanja ova dva krivična djela, odnosno određenih grupa koje su se bavile krivičnim djelima.