Trebinje
0

Desetak pasa lutalica napali i povrijedili šesnaestogodišnjaka

SRNA
Čopor od desetak pasa lutalica jutros je u trebinjskom naselju Tini napao je i nanio povrede po grudima šesnaestogodišnjem dječaku koji je nakon ukazane medicinske pomoći pušten kući.

U neposrednoj blizini zgrade oko 7.45 sati, kada je dječak krenuo u školu, sustigi su ga psi lutalice od kojih mu je najveći od njih skočio na grudi, nakon čega su i ostali pritrčali.

Zahvaljujući prisebnosti dječaka, koji je pobjegao u obližnju prodavnicu, izbjegnute su teže posljedice.

Očevidac tog događaja potvrdio je Srni da je vidio kako desetak do dvanaest pasa napada dječaka, koga je pozvao da pobjegne u obližnju prodavnicu.

"Kada je utrčao u podavnicu dječak je imao po sebi ogrebotine, a odjeća mu je bila pocijepana i bio je pod strašnim stresom", kaže ovaj očevidac i dodaje da su psi i nakon pola časa lajali i trčali po naselju, te da je on upozoravao prolaznike da ne idu u tom pravcu.

Stanovnici ovoga naselja tvrde da to nije prvi slučaj da ovaj čopor lutalica napada prolaznike, ističući da je to učestala pojava već godinama, te da su u posljednjih nekoliko dana napadnute dvije žene od kojih je jedna pobjegla u obližnji haustor, dok su drugoj nanijeli povrede po nozi.

Otac dječaka Savo B. rekao je Srni da je sin jutros oko 6.30 časova pošao u školu i da se ubrzo vratio krvav i pocijepane odjeće, rekavši da su ga psi napali.
"Odmah smo otišli do bolnice, gdje mu je ukazana pomoć i data potrebna terapija. Obavijestio sam policiju i komunalnu policiju", rekao je Savo i istakao da očekuje da će biti preduzete odgovarajuće mjere da bi bile spriječene ovakve pojave.

Stevan Bekan, načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove, izjavio je da je odmah angažovana kanadska međunarodna grupa za deminiranje kako bi pokušala da uspava pse lutalice, nakon čega bi ih odveli u njihove prostore.

Prema Bekanovim riječima, ovo su samo privremene intervencije dok se ne uspostavi azil koji bi trebao biti formiran, najkasnije, za dva mjeseca.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Srni je potvrđeno da policija preduzima sve mjere i radnje sa ciljem otkrivanja da li neki od pasa ima vlasnika, te da će, ukoliko se to potvrdi, vlasnik  biti zakonski sankcionisan, jer je 	za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna od 300 do 900 KM.