Divljački napad u Sarajevu
532

Desetak osoba pretuklo profesora FPN-a Harisa Cerića

Piše: N. J.
Fakultet političkih nauka u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fakultet političkih nauka u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Haris Cerić teško je pretučen u četvrtak u trenutku kada je izlazio sa fakulteta.

Napalo ga je desetak osoba te su ga tukli šakama i nogama. Profesoru je pomoć pružena u bolnici Koševo, gdje su mu konstatovane teške povrede, polomljeni su mu zubi i imao je modrice po tijelu. Policija, međutim, ni nekoliko dana nakon ovog događaja nije uspjela ući utrag napadačima.

Profesor Cerić je izjavio kako ni sa kim nije u zavadi te da je šokiran ovim napadom. Sva je sreća, kako je kazao, da usljed udaraca nije pao na tlo, jer bi zadobio i teže povrede. Na Fakultetu nam je potvrđeno da je profesor Cerić nakon ovog napada na bolovanju.

"To se dogodilo u prošli četvrtak oko 15:30 sati kada sam izlazio sa fakulteta. U pasažu ispred fakulteta s obje strane stajalo je po četiri-pet mladića, ali nisam mogao ni naslutiti šta će se dogoditi, posebno jer tu uvijek ima studenata. U tom prolazu, jedan od njih mi je prišao i udario me, a onda su i svi ostali divljački nasrnuli na mene i počeli me udarati šakama i nogama. Sva sreća pa sam uspio ostati na nogama, povlačeći se nazad, inače bih vjerovatno puno gore prošao", rekao je profesor Cerić za Klix.ba.

Dodaje kako mu je jedan mladić iz kruga fakulteta krenuo pomoći, nakon čega su napadači pobjegli. Na upit može li pretpostaviti ko su napadači, profesor odrično odgovara, ističući kako ovakvo nešto nikako nije mogao očekivati.

"Uvijek ima nezadovoljnih studenata, ali daleko od toga da mi je nekad neko prijetio. Na fakultetu radim već 12 godina i nikad nikakvih problema slične prirode nisam imao", kazao nam je Cerić, koji će sutra otići u policiju kako bi dao zvaničnu izjavu u vezi sa ovim napadom.