Crna hronika
1

Deset narkodilera iz Banje Luke bit će predato Tužilaštvu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Deset osoba koje su jučer uhapšene u akciji policije Republike Srpske usmjerenoj protiv nelegalne trgovine heroinom, danas će biti predate u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, potvrdila je Feni glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mirna Šoja.

Policija je zaplijenila 540 grama heroina i određenu količinu naoružanja.

Dvojica osumnjičenih još su nedostupni policiji, a Šoja naglašava da će protiv svih uhapšenih biti podnesen izvještaj zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i eksplozivnim materijama.

Akcija, kodnog naziva "Zamak", čije su pripremne aktivnosti započele još u novembru prošle godine, usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osoba uključenih u organiziranu kriminalnu organizaciju koja vrši neovlašteni promet droga, prvenstevno heroina, na području koje pokiva CJB Banja Luka.

Šoja je podsjetila da se akcija provodi pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Tokom jučerašnjeg dana pretreseno je 14 lokacija na području banjalučke regije radi otkrivanja i procesuiranja osoba uključenih u ovu organiziranu kriminalnu organizaciju.

Na području Banje Luke pretreseno je osam lokacija, u Prijedoru četiri i dvije u Bosanskoj Gradišci.

Tokom pretresa jedne lokacije u Prijedoru pronađena je i oprema za ilegalno organiziranje igara na sreću, potvrdila je glasnogovornica MUPRS-a.