Tražili 3.000 KM
0

Derventa: Uhapšeni lažni predstavnici Vijeća ministara

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučanin A.G. i lice čiji su inicijali Ž.T. iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da prevare D.G. iz Prnjavora, lažno se predstavljajući da rade u Vijeću ministara BiH.

Osumnjičene su u četvrtak u 17.30 sati uhapsili pripadnici Policijske stanice Derventa u saradnji sa Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja Derventa i Policijskom stanicom Doboj jedan, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni u četvrtak u 11.00 sati mobilnim telefonom pozvali D.G, lažno se predstavili da rade u Vijeću ministara BiH i ponudili mu bespovratna novčana sredstva od 20.000 do 100.000 KM, koje je, kako su naveli, njemačka vlada donirala za razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH.

Osumnjičeni su od D.G. tražili da, prilikom predaje dokumenata, odmah plati tri posto od iznosa za koji aplicira, odnosno 3.000 KM.

Nakon dokumentovanja predmeta uhapšena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Okružnom tužilaštvu Doboj.