Crna hronika
0

Derventa: Razbojnici svešteniku pucali u glavu, ide na operaciju

SRNA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Zdravstveno stanje pravoslavnog sveštenika iz Dervente Save Todorovića, kojeg su naoružani razbojnici fizički maltretirali, a potom mu pucali u glavu, za sada je stabilno i on će biti operisan, saopšteno je iz Kliničkog centra Banja Luka.

U Kalenderovcima, kod Dervente, razbojnici su zlostavljali i ranili pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića i njegovu suprugu Jelicu.

Iz policije su naveli da su dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika provalili u kuću i vezali sveštenika koga su fizički maltretirali, a potom su mu iz vatrenog oružja pucali u glavu.

Razbojnici su i sveštenikovu suprugu vezali i fizički je maltretirali.

Sveštenik je, zbog težine povreda, prevezen i zadržan na liječenju u Kliničkom centru Banja Luka, a supruga je na vlastiti zahtjev napustila bolnicu u Doboju gdje joj je ukazana pomoć.

Razbojnici su pobjegli sa mjesta napada kada su čuli da komšije prilaze sveštenikovoj kući. Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da su napadači tokom bjekstva ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, od kojih niko nije povrijeđen.

Uviđaj vrše policijski službenici Sektora kriminalsitičke policije CJB Doboj, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Derventa.