Prijedor
0

Čuvari ribnjaka "Saničani" ranili ribokradice

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Čuvari u ribnjaku "Saničani" kod Prijedora ranili su Prijedorčane Aleksandra Batinicu (23) i Danijela Stojančića (26), koje su noćas zatekli u krađi ribe, potvrđeno je u prijedorskoj Stanici javne bezbjednosti.

"Na kradljivce su pucali čuvari ribnjaka Borislav Mejakić i Radojica Dragić, koji su pritvoreni i najvjerovatnije će odgovarati za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, s obzirom da su pucali u vazduh i asvalt, a ne prema ribokradicama", rekao je novinarima načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draško Papak.

On je dodao da su Batinica i Stojančić lakše ranjeni i da su nakon ljekarske pomoći, koja im je pružena u prijedorskoj bolnici, pušteni na kućno liječenje.

Prema njegovim riječima, prilikom pucnjave meci su rikošetirali od asvaltnu podglogu, tako da oba lica imaju prostrelne rane - jedan u potkoljenici, a drugi u butini.

"Istraga još traje. Na licu mjesta oduzeto je oružje, pokupljene su čaure, uzeta parafinska rukavica i sve poslato na vještačenje, nakon konsultacije sa dežurnim tužiocem", neveo je Papak dodajući da će čuvari, vjerovatno, biti pušteni iz pritvora i postupak će protiv njih ići u redovnu proceduru.

Papak je naveo da su pištolji, kalibra 7,65 milimetara, vlasništvo Ribnjaka "Saničani" i da čuvari, prilikom obilaska terena, nose oružje.

"Drugo je pitanje da li su imali pravo da pucaju i rane ljude", rekao je Papak i podsjetio da se, prema zakonu, oružje može upotrijebiti samo kada postoji opasnost za sopstveni život ili je ugrožena imovina velike vrijednosti.

On je naveo da će policija, nakon što se ranjeni krivolovci oporave, utvrđivati njihovu odgovornost, a naknadno ispitivati da li su Ribnjaku ispoštovali propise vezane za nošenje i upotrebu oružja za vrijeme obavljanja čuvarske službe.

Iz Ribnjaka "Saničani" danas nije bilo moguće dobiti nikakve informacije vezane za noćašnju pucnjavu i ranjavanje.