Presuda za krvavi obračun i ubistvo
0

Ćulumovoj grupi 17,5 godina robije, Jošilo oslobođen

Piše: V. T.
Slaviša Ćulum osuđen na 7,5 godina (Foto: Arhiv)
Slaviša Ćulum osuđen na 7,5 godina (Foto: Arhiv)
Krvavi banjalučki obračun od kraja aprila prošle godine u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum (19), a ranjen Jovan Jošilo (30) dobio je i svoj sudski epilog, jer je Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjoj Luci danas osudilo Nedeljkovog brata Slavišu Ćuluma (27) i njegove saučesnike na ukupno 17,5 godina zatvora, dok je Jošilo oslobođen optužbi za ubistvo.

Slaviša Ćulum osuđen je za pokušaj ubistva Jošila i nedozvoljeno posjedovanje naoružanja na 7,5 godina zatvora, dok su Dejan Čajić (24) i Dejan Kostić (20) zbog saučesništva u pokušaju ubistva dobili po pet godina robije.

Sat i po nakon izricanja presude Ćulumovoj grupi uslijedila je presuda i njhovom suparniku Jovanu Jošilu, koji se teretio za ubistvo Ćulumovog brata Nedeljka.

Na iznenađenje mnogih, Jošilo je oslobođen optužbi, jer je "sud utvrdio da je on iz svog pištolja pucao u nužnoj samoodbrani".

Podsjećamo, krvavi obračun dogodio se 24. aprila prošle godine, nedaleko od benzinske pumpe "Parma Trend“, u banjalučkom naselju Rakovačke Bare, kada su, kako je utvrđeno tokom suđenja, braća Ćulum, te Čajić i Kostić presreli Jošila i na njegov automobil otvorili vatru.