Sarajevo
0

Crna hronika glavnog bh. grada

Sarajevo-x.com
Nakon stravičnog ubistva 17-godišnjaka koji je zboden u jednom od sarajevskih tramvaja dok se vraćao kući iz škole, sasvim je jasno da kriminal u glavnom bh. gradu poprima novu dimenziju. Ne prođe skoro niti jedan dan, a da iz MUP-a KS ne jave o novim pljačkama, krađama, tučama…

Na Vilsonovom šetalištu jučer je od B.E. ukraden mobilni telefon. U Grbavičkoj ulici nepoznati razbojnik ukrao je novčanik i fizički napao jednu sugrađanku nanijevši joj teške tjelesne povrede (frakturu desne butne kosti i ruke), javljeno je iz Ministrastva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U sarajevskoj općini Novi Grad sinoć je oko 23 sata došlo do pucnjave. H.H. i A.M.A. kazali su policajcima koji su došli izvršiti uviđaj da je nepoznata osoba pucala na njih, a potom se udaljila sa lica mjesta. Kako navode u MUP-u KS pucnjava se desila u ulici Teheranski trg, a poslije prijave o pucnjavi, pripadnici MUP-a KS uhapsili su N.H. (1958.) zbog postojanja osnovane sumnje da je pucao.

Razbojnici jučer nisu zaobišli ni općinu Ilijaš pa su tri nepoznata počinioca jučer u poslijepodnevnim satima opljačkali benzinsku pumpu "Hold Ina“.

Sumorna realnost ne samo glavnog bh. grada već i cijele države iz dana u dan postaje sve opasnija, a svakodnevno se bilježe nova ubistva, žrtve, krađe, tuče…