Crna hronika
2

CJB Banja Luka: Pronađen leš muške osobe u Vrbasu, spriječeno samoubistvo u Gradišci

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Leš nepoznate muške osobe pronađen je jučer u rijeci Vrbas kod ulice Braće Pišteljića u Banjoj Luci. Na mjesto događaja došli su policijski službenici, mrtvozvornik i pripadnici Vatrogasne jedinice Banja Luka koji su izvadili leš iz vode.

"Pregledom leša od strane mrtvozornika konstatovano je da nema elemenata krivičnog djela. Na mjestu pronalaska izvršen je uviđaj i o svemu je obavješteno Okružno tužilaštvo Banja Luka. U prostorijama 'Novog groblja' Banja Luka izvršeno je prepoznavanje, te je utvrđeno da se radi o licu R.K.Z. (1953.) iz Banja Luke, čiji je nestanak prijavljen Centru javne bezbjednosti Banja Luka dana 06. marta ove godine", saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Policijski službenici PS Gradiška spriječili su jučer samoubistvo muške soobe koja je skočila u rijeku Savu. Policajci su dobili anonimnu dojavi u odmah otišli na mjesto gdje je muškarac skočio. Spasili su ga i zbrinuli na Odjeljenju neuropsihijatrije u Opštoj bolnici Gradiška.

"Utvrđeno je da se radi o licu D.N. (1967.) iz Gradiške, koji je tom prilikom izjavio da se u njegovoj porodičnoj kući nalazi leš njegove majke. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su beživotno tijelo K.N. Izvršenim uviđajem, te pregledom leša od strane mrtvozornika, utvrđeno je da nema vidljivih tragova nasilja na lešu. Tačan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom koju je naložio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koja će se obaviti danas u Zavodu za sudsku medicinu", navodi se u saopćenju CJB Banja Luka.