Crna hronika
0

Ciglom razbijeno staklo na autobusu GRAS-a

FENA
Na autobuskom stajalištu Rajlovac danas u 11.45 sati dogodio se incident u kojem su dva mladića blokom cigle razbila staklo na autobusu koji je saobraćao na liniji br. 22 Stup-Vogošća.

Kako se ističe u saopćenju Službe za odnose s javnošću GRAS-a autobus je saobraćao iz pravca B (Vogošća prema Stupu), a na stajalištu Rajlovac zaustavio se da bi primio i pustio putnike.

"Kada je vozač N.A. (55 godina) putnike zamolio da pokažu kartu prilikom ulaska u vozilo, dva mladića su na vozilo bacila blok cigle koji se nalazio na stajalištu, te tako razbila prednje desno bočno staklo vrata. Nakon toga su se udaljili s lica mjesta", navodi se.

U tom napadu nije bilo povrijeđenih, a na vozilu je nanesena materijalna šteta. Uviđaj je izvršila patrola Policijske uprave Novi Grad.

Iz GRAS-a apeliraju na građane da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima GRAS-a, a na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prijevoza da bi građanima omogućili neometan i siguran prijevoz.

"U posljednje vrijeme česti su napadi na vozila javnog gradskog prijevoza i službene osobe preduzeća GRAS. To ima višestruke posljedice u smislu povrijeđenih osoba, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila, poštivanja reda vožnje i na taj način štete nanesene savjesnim putnicima. Tim se istovremeno dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanja javnog gradskog saobraćaja", ističe se.