Crna hronika
0

Četvorica maturanata pretučena ispred Gimnazije u Mostaru

SRNA
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Četvorica hrvatskih maturanata pretučena su jutros u dvorištu mostarske Gimnazije, a pet do šest napadača pobjeglo je na istočnu stranu grada, javio je dopisnik Srne.

Očevici incidenta kažu da su četiri učenika za vrijeme velikog odmora sjedila na klupama u dvorištu i jela sendviče, kada ih je napala grupa huligana i počela tući palicama, bokserima, šakama i kamenjem.

Jedna profesorica prevezla je pretučene učenike u Hitnu, gdje im je pružena prva pomoć, a neki od njih su upućeni i na dalje preglede u Kliničku bolnicu Mostar. 

Mostarska Gimnazija nalazi se na Španskom trgu, nekadašnjoj liniji razgraničenja, a funkcioniše na principu jedne škole u kojoj se nastava pohađa po hrvatskom i bošnjačkom planu i programu. Hrvati idu u jednu, a Bošnjaci u drugu smjenu. 

Direktor Gimnazije Bakir Krpo izjavio je Srni da je jutrošnji prizor bio stravičan kao iz filmova. 

"Policija tek vrši uviđaj i ja ne znam više detalja. Neke indicije govore da je riječ o sukobu navijačkih grupa i da su napadači navijači 'Veleža', ali to su samo nagađanja učenika. Ono što znamo je da je grupa od pet - šet huligana šakama palicama i bokserima napala naše učenike", objašnjava Krpo.

On je naglasio da nikad nije bilo incidenata između hrvatskih i bošnjačkih učenika ove škole, već da je problem što se škola nalazi na "nesretnoj" lokaciji, gdje se dešavaju divljaštva i vandalizmi. 
Gimnazija u Mostaru
Gimnazija u Mostaru
"Mi održavamo red u školi, ali na ovakve stvari smo nemoćni, jer nam uvezu incidente. Apelujemo na policiju da nas zaštiti od delinkvenata", dodaje Krpo.
U Mostaru je u posljednja tri mjeseca zabilježeno 10-ak incidenata u kojima su huligani napali i pretukli više osoba.