Crna hronika
14

Četrdesetogodišnjak iz Olova poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Ljubuškog

FENA
Jedna je osoba smrtno stradala dok su dvije ozlijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 14:50 sati dogodila u mjestu Cerno na regionalnoj cesti Čitluk – Ljubuški.

"Smrtno je stradao četrdesetogodišnji N.K. iz Olova koji je upravljao vozilom marke Audi", doznaje se u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

U nesreći je sudjelovalo i vozilo marke "Mercedes" kojim je upravljao M. M. (25) iz Gornjih Radišića, općina Ljubuški.

Prema rezultatima očevida koji su izvršili dežurni kantonalni tužitelj i službenici PU Ljubuški, do nesreće je došlo kada je vozač Audija iz zasad neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je njegovo vozilo, koje se kretalo iz smjera Ljubuškog, prešlo u lijevu traku te se sudarilo s vozilom marke Mercedes, koje se kretalo iz smjera Čitluka.

"U nesreći je vozač Audija zadobio teške i po život opasne ozljede zbog kojih je ubrzo podlegao, a vozač Mercedesa M. M. (25), kao i suvozačica u Mercedesu M. Š. (23) iz Radišića, zadobili su tjelesne povrede zasad neutvrđenog stupnja te su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezeni u SKB Mostar", saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Kantonalni tužitelj izdao je nalog da se izvrši obdukcija tijela smrtno stradalog N. K. (40) iz Olova.