Crna hronika
0

Četiri saobraćajne nezgode u Zeničko-dobojskom kantonu

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da je u ponedjeljak registrovano osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira, pri čemu je jedna osoba lakše povrijeđena.

U Zenici je prijavljeno šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a Zavidovićima i Žepču po jedan.

Na putevima u ZDK-u jučer su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedna osoba smrtno stradala, jedna teže, a dvije lakše povrijeđene.

POGINUO TRAKTORIST TEŠANJ – M.H. iz mjesta Šije, općina Tešanj, izgubio je život u nezgodi koja se jučer dogodila na lokalnom putu u ovom mjestu. M.H. je upravljajući traktorom "IMT 539" registarski broj Tešanj 225, sletio s puta i usljed zadobijenih povreda podlegao je na putu do Doma zdravlja u Tešnju.

AMERIKANKA OSTALA BEZ NOVČANIKA ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u prostorijama Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ u ulici Londža, otuđio novčanik s ličnim dokumentima i novcem vlasništvo M.W., državljankom SAD-a.

UKRADENE ČETIRI OVCE ZENICA – Nepoznati počinitelji jučer su u ulici Ilirski put iz pomoćnog objekta vlasništvo E.M. iz Zenice otuđili četiri ovce.

PRIVEDEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE ZENICA – Službenici Policijske stanice Nemila – Zenica jučer su u mjestu Kovanići, općina Zenica, kod S.O. pronašli biljnu materiju koja asocira na marihuanu. S.O. je radi zavođenja kriminalističke obrade priveden u službene prostorije PU Zenica.