Sletjeli s puta
0

Četiri hrvatska državljana spašena na Jahorini

SRNA
Jahorina
Jahorina
Ministarstvo sigurnosti BiH uspješno je koordinisalo akciju spašavanja četiri hrvatska državljana koji su bili zameteni u snijegu na području Jahorine.

Iako su se hrvatski državljani nalazili na teritoriji BiH, poziv za pomoć Operativno-komunikacijskom centru BiH sinoć u 21:30 sati stigao je iz Hrvatske.

Nakon što su,  zbog nevremena i snježnih padavina sletjeli s puta koji vodi prema Jahorini, hrvatski državljani su pozvali broj za pomoć 112 u Hrvatskoj koji je odmah proslijeđen kolegama u BiH. 

Operativno-komunikacijski centar BiH 112 odmah je alarmirao Civilnu zaštitu Republike Srpske, a ona je aktivirala spasilačke službe koje su u rekordnom roku stigle na lice mjesta. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini pa su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na bezbjedno. 

I ova akcija pokazala je da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u vanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagovati da bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.