I to se događa
0

Čelinac: Tokom krađe Golfa maloljetnik udario vlasnika

Piše: D. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija iz Čelinca uhapsila je maloljetnog Ž. L. (16) iz Teslića, koji je jučer pokušao da ukrade automobil Golf 2 te tom prilikom udario i teško povrijedio vlasnika vozila Slavka Vadića (64).

Kako je portalu Sarajevo-x.com potvrđeno u policiji, sve se dogodilo oko 15.30 sati ispred roštiljnice Gile u Čelincu, čiji je vlasnik upravo povrijeđeni Vadić.

“Dosadašnjom istragom utvrdili smo da je osumnjičeni, zajedno sa još jednim maloljetnikom ušao u automobil i sjeo na mjesto vozača. U tom trenutku lopove je primjetio vlasnik, koji je dotrčao do vozila, ali je Ž.L. tada stisnuo gas, pa je automobil krenuo u rikverc i udario nesretnog čovjeka”, naveli su u policiji.

Vadić je, kako saznajemo, prilikom udara ostao bez svijesti, te je nakon ukazane pomoći u lokalnom Domu zdravlja prevezen u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar. Prema informacijama do kojih smo došli, Vadiću je konstatovan prelom potiljačne kosti, te potres mozga i povreda glave.

Poslije krađe automobila, maloljetnik se odvezao do parkinga obližnjeg hotela, gdje je auto ubrzo pronađen. Policija je nedugo nakon toga pronašla i osumnjičenog, koji je prema zakonu za maloljetnike nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.