Crna hronika
50

Čeka se nalaz parafinske rukavice: Pero Gudelj je stabilno, posjećuje ga porodica

Piše: N. N.
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Poznati biznismen i vlasnik trgovačkog lanca FIS Pero Gudelj se jučer probudio te je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno, ali se ne može reći da je van životne opasnosti.

Gudelj i danas reagira na komande ljekara, potvrdila je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS).

Gudelja posjećuju članovi njegove porodice, a svakodnevno zovu i o njegovom stanju se raspituju i mnogobrojni prijatelji, komšije, zaposlenici FIS-a, građani...

Detaljnije informacije o stanju Pere Gudelja, a prije svega kolike i kakve posljedice po njegovo zdravlje će ostati nakon pokušaja samoubistva, poznate su samo najužem krugu njegove porodice.

Što se tiče same istrage, iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona za Klix.ba su potvrdili da još uvijek nije stigao nalaz parafinske rukavice koji su uzeli pripadnici MUP-a KS nakon što je Gudelj dovezen na UKCS.

Naime, nalaz parafinske rukavice će i zvanično potvrditi da li je Gudelj pucao iz pištolja koji je nađen pored njega, odnosno da li se radi o pokušaju samoubistva.

Ranije je nadležni tužilac potvrdio da sve ukazuje na to da se radilo o pokušaju samoubistva.