Crna hronika
33

Cazin: Nakon žestoke svađe upucao brata zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U cazinskom naselju Puškari sinoć je došlo do žestoke svađe između članova jedne porodice, odnosno dvojice braće, nakon čega je jedan od njih upotrijebio vatreno oružje i sa više metaka teško ranio drugog brata.

Kako su za naš portal kazali u MUP-u USK, nemili događaj prijavljen je sinoć u 19:30 sati u Policijskoj stanici Cazin, a slučaj je prijavila supruga napadača.

Ona je kazala da je u dvorište njene kuće u naselju Puškari došao djever M. P. (1951.) iz mjesta Begove Kafane u Cazinu kako bi se fizički obračunao sa njenim suprugom, odnosno svojim bratom M. E. (1964.), nakon čega je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Na mjesto događaja upućene su patrole policije Policijske stanice Cazin, koje su u dvorištu porodične kuće zatekle M. E. kojeg su lišili slobode te su kod njega pronašli i privremeno oduzeli vatreno oružje pištolj marke "CZ" kalibra 7,65 mm.

"Policijski službenici su u dvorištu zatekli i M. P. koji je imao vidne povrede u predjelu nogu te je službenim vozilom patrole policije prevezen u Dom zdravlja Cazin, gdje mu je ukazana liječnička pomoć i konstatovano da povrijeđeni ima više ustrelnih rana u predjelu nogu, nanesenih upotrebom vatrenog oružja, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede", kazao nam je Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK.

O događaju je upoznata tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, prema čijem su nalogu istražitelji Sektora kriminalističke policije izvršili uviđajne radnje te konstatirali da su osobe M. E. i M. P. od ranije imale narušene porodične relacije, a razlog su neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog, protiv M. E. će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pokušaja ubistva.