Crna hronika
57

Čajniče: Eksplozija u blizini džamije uznemirila vjernike dok su klanjali teraviju

Piše: E. A.
U neposrednoj blizini Mir Muhamedove džamije u Čajniču, u vrijeme dok je klanjan teravih-namaz bačena je eksplozivna naprava koja je uzrokovala jaku detonaciju. Eksplozija je uznemirila vjernike koji su u tom trenutku obavljali namaz nakon što je prethodno organiziran zajednički iftar za 60-ak osoba.

"Desilo se neposredno nakon ezana, kad smo klanjali jaciju. Ovo se do sada nikad nije dogodilo", kazao je za Klix.ba Izet Alihodžić, odbornik u SO Čajniče.

Pretpostavlja se da je meta bila džamija, eksplozivna naprava je bačena sa veće udaljenosti tako da je eksplodirala u blizini džamije. Na poziv džematlija policija je odmah reagirala no za sada nema informacija o počiniocima. Nezvanično, uviđaj još nije ni obavljen.

O cijelom slučaju upoznat je i općinski načelnik od kojeg se također očekuje da zatraži detaljnu istragu i otkrivanje počinilaca kako ovakvi slučajevi ne bi ugrozili dosadašnje dobre međuljudske odnose u ovoj općini. Prema tvrdnjama povratnika, do sada nije bilo problema ove vrste te su i sami iznenađeni i uznemireni zbog incidenta koji se desio.