"Gnušam se spekulacija"
0

Čađo: Nisam učestvovao u saobraćajnoj nesreći

FENA
Stanislav Čađo
Stanislav Čađo
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske /RS/ Stanislav Čađo demantovao je danas da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je prije godinu dana u Banjoj Luci poginuo dvadesetjednogodišnji Nikola Đurović.

"Najblaže rečeno, gnušam se na spekulacije u pojedinim medijima u kojima se dovodim u određenu vezu sa tom saobraćajnom nesrećom”, kazao je Čađo novinarima. On je naglasio da je osoba, koja je izazvala nesreću, to priznala, te da je na licu mjesta bilo mnogo svjedoka koji mogu da potvrde da li je bilo zamjene vozača.

Prema njegovim riječima, urađene su i dodatne DNK analize, koje su dostavljene Tužilaštvu. Čađo tvrdi da je policija svoj dio posla uradila profesionalno, a da sada treba da se izjasni Tužilaštvo, dodajući da cijeli slučaj “prevazilazi svaku vrstu civilizovanog ponašanja”.

On je istakao da je žalosno što neki ljudi zloupotrebljavaju nesreće, priznajući da nije želio da primi porodicu Đurović.

"Advokat porodice Đurović je od mene tražio da sa njima razgovaram, ali iz određenih razloga tog advokata nisam želio da primim. Porodicu sam uputio da se obrate direktoru Policije Republike Srpske Gojku Vasiću i još jednom ih pozivam da to urade“, kazao je Čađo.

On je dodao da bi Vasić naredne sedmice trebalo da održi sastanak sa porodicom Đurović i da on “nema nikakav problem da prisustvuje tom sastanku”. Nikola Đurović podlegao je od teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći 21. augusta 2011. u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

Zbog niza propusta u samoj istrazi, kao i očiglednih nelogičnosti u cijelom slučaju, roditelji Nikole Đurovića od tada traže da se otkrije puna istina o pogibiji njihovog sina.