Crna hronika
0

Budimir Bulatović na prevaru prisvojio više od pola miliona KM

Piše: E. F.
Okružno Tužilaštvo Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix)
Okružno Tužilaštvo Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix)
Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Budimira Bulatovića (45) sa prebivalištem u Beogradu zbog sumnje da je prevarom prisvojio više od pola miliona KM.

Naime, optuženog se sumnjiči da je kao izvršni koordinator Evropske ekspertske grupe (EEG) iz Beograda, od septembra 2007. godine do maja 2009. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lagao da je EEG organizaciju osnovala Evropska komisija i da je time ovlaštena i licencirana da vrši kandidovanje projekata kod Evropske komisije radi dobijanja donacija za njihovo finansiranje.

Na taj način on je doveo u zabludu predstavnike Grada Banja Luka i SHP Celex AD iz Banje Luke da na ime dobijanja donacije za finansiranje njihovih projekata na račun EEG uplate određena novčana sredstva kao obaveznu kotizaciju, što su oštećeni i učinili.

Na pomenuti način optuženi je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 172.113,04 konvertibilnih maraka, za koliko je oštećen SHP Celex AD Banja Luka te iznos od 391.166,00 konvertibilnih maraka za koliko je oštećen Grad Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka.