Pozitiva(c) dana
0

Brza akcija: Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Sarajevo-x.com
Uoči nove godine, Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, zgrozila je vijest o brutalnom silovanju devetnaestogodišnjakinje. Dvojica maskiranih, uz prijetnju oružjem, uništili su jedan mladi život.

Prve informacije bile su šture, tek da se zločin dogodio kod Sportsko-privredno-kulturnog centra "Mejdan", a s obzirom da su bili maskirani, javnost se pribojavala da će gnusni slučaj ostati nerasvijetljen.

Uz prijetnju pištoljem silovali 19-godišnjakinju

No, nakon novogodišnjih praznika stigla je vijest iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, da je jedan od osumnjičenih uhvaćen, te da biološki tragovi i dokazi jasno upućuju na njega kao silovatelja. Riječ je od dvadesetdvogodišnjem E. K., o kojem nisu poznati nikakvi detalji. U Tužilaštvu su tek kazali kako negira svoju upletenost u ovaj mračni zločin, te da ne želi otkriti ime drugog osumnjičenika.

Osumnjičeni i pored silnih dokaza negira silovanje

Policija i tužilaštvo su u ovom slučaju reagirali brzo i profesionalno. No, ostaje zebnja jer ovo nije prvi ovakav slučaj. Zašto se silovanja ponavljaju? Možda zato što su presuđene kazne preblage?

Višedecenijska zatvorska kazna dvojici silovatelja neće biti drastičan čin, nego primjer koji treba poslužiti svim onima što misle da se za silovanje dobija godina do dvije robije, a samim tim, u njihovim devijantnim strukturama, taj zločin i isplati.