Crna hronika
0

Brčko: Policija uhapsila provalnika

FENA
Građanka Brčkog obavijestila je jučer oko 12 sati policiju da nepoznata muška osoba pokušava izvršiti provalu u stan u ulici Jovana Jovanovića Zmaja u Brčkom.

Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su pripadnici policije koji su zatekli izvršitelja u trenutku kad je s otuđenim predmetima pokušao napustiti stan, a u koji je prethodno provalio.

Ugledavši policijske službenike provalnik je odbacio otuđene predmete i metalnom šipkom fizički napao jednog policijskog službenika, nanijevši mu lake tjelesne ozljede desne podlaktice.

Nakon toga pripadnici policije lišili su slobode provalnika te je utvrđeno da se radi o osobi s inicijalima D.B. rođenom 1984. godine u Tuzli, a nastanjenom u Osmacima, općina Kalesija.

Tijekom očevida na licu mjesta pronađeno je više komada ručno izrađenog alata za vršenje kaznenih djela provale, te izvjesna količina zlatnog nakita kojeg je isti otuđio iz stana.

Nakon izvršene kriminalističke obrade utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je D.B. izvršio više kaznenih djela teških krađa u stanove na području Brčkog, priopćeno je iz Policije Brčko distrikta.