Crna hronika
0

Brčko: Osumnjičeni za silovanje starice na slobodi

SRNA
Brčko
Brčko
Osnovni sud u Brčko distriktu pustio je na slobodu dvadesetsedmogodišnjaka D.T. koji je osumnjičen za silovanje starice (77) u brčanskom prigradskom naselju Grbavica.

Kao razloge kojima se rukovodio prilikom donošenja takvog rješenja, Osnovni sud je naveo nepostojanje stvarne prijetnje narušavanja javnog reda ukoliko bi osumnjičeni bio pušten na slobodu.

Tužilaštvo distrikta najavilo je da će danas uložiti žalbu na rješenje o odbijanju prijedloga za određivanje pritvora.

Dvadesetsedmogodišnjak je uhapšen 27. avgusta, a dan kasnije je saslušan u brčanskom Tužilaštvu, koje je uputilo Osnovnom sudu distrikta prijedlog za određivanje pritvora.

Određivanje pritvora predloženo je, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

Portparol brčanske policije Halid Emkić rekao je 28. avgusta da je uhapšen muškarac, čiji su inicijali D.T. (27) zbog sumnje da je u brčanskom prigradskom naselju Grbavica silovao sedamdesetsedmogodišnju staricu u njenoj kući.

Emkić je naveo da je riječ o dvadesetsedmogodišnjem muškarcu rođenom u Jajcu, a stalno nastanjenom u naselju Grbavica, kod Brčkog.