Crna hronika
0

Brčko: Napali policajce na seoskom slavlju

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četrdesetogodišnji muškarac D.S. iz Bijeljine fizički je napao brčanske policajce u Ražljevu, u istočnom dijelu distrikta, kada su pokušali da provjere njegov i identitet njegovog prijatelja.

Prethodno su D.S. i njegov prijatelj V.P. (44), takođe iz Bijeljine, na seoskom slavlju narušavali javni red i mir i uznemiravali goste, potvrdio je u petak portparol policije Halid Emkić.

Nakon što je D.S. lišen slobode, V.P. je legao ispred policijskog vozila sprečavajući ih da odvezu njegovog prijatelja.

Policija je tada obojicu smjestila u policijsko vozilo, a prilikom prevoza V.P. je u više navrata uputio prijetnje na život ili tijelo policijskim službenicima, te je udarajući nogama nanio tjelesne povrede jednom policijskom službeniku i oštetio službeno vozilo, naveo je Emkić. 

 U Urgentnom centru u Brčkom, dežurni ljekar je konstatovao da su tri policajca i lica D.S. i V.P. zadobili lake tjelesne povrede. Obojica izgrednika su bili u pijanom stanju.

Tokom dana D.S. i V.P., za koje Srna nezvanično saznaje da je riječ o Draganu S. i Vladimiru P, biće predati Tužilaštvu distrikta, uz izvještaj o počinjenom krivičnim djelima napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti i oštećenja tuđe stvari.