Pobjegao iz policije
0

Bosanski Novi: Ubio nevjenčanu suprugu

SRNA
Zgrada u kojoj se desio zločin (Foto: SRNA)
Zgrada u kojoj se desio zločin (Foto: SRNA)
Darko R. (28) u Bosanskom Novom pucao je iz pištolja u svoju nevjenčanu suprugu Ernestinu Jojić (33) koja je od posljedica ranjavanja u glavu preminula u prijedorskoj bolnici nedugo nakon hospitalizacije. Policija je odmah uhapsila Darka R. i sprovela ga na kriminalističku obradu, ali je on jutros oko dva sata pobjegao iz policije.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Igor Šukalo potvrdio je da je sinoć u 23.15 sati Darko R.iz pištolja pucao u nevjenčanu suprugu koja ima tridesetak godina i koja je preminula noćas oko 1.30 sati, te da u interesu istrage ne može dati više informacija.

Pucnjava se dogodila na prvom spratu stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici 20 u Bosanskom Novom u stanu majke muškarca.

Srna saznaje da je Darko R. neko vrijeme živio u Prijedoru gdje je upoznao Ernestinu Jojić  sa kojom je živio u vanbračnoj zajednici i koja se prije mjesec i po dana porodila, dok se on vratio sam u Bosanski Novi. 	Komšije kažu da su se njih dvoje i ranije svađali ali da sinoć nisu čuli ništa.

Dijete je u međuvremenu smješteno kod rođaka dok Centar za socijalni rad ne provede neophodnu proceduru.

Za sada nije poznato da li je sinoć u stanu osim Darka R i Ernestine Jojić te njihovog dijeteta bilo još osoba. Komšije kažu da je majka Darka R. bila odsutna, jer je za vaskršnje praznike otputovala kod rođaka u Hrvatsku.