Crna hronika
0

Bosanska Gradiška: Uklonjena manja plinska cisterna, nema opasnosti

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Manja cisterna od hiljadu litara iz koje je curio plin u centru Bosanske Gradiške popodne je uklonjena sa lica mjesta i adekvatno je pohranjena, tako da nema opasnosti za građane i imovinu, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Iz Centra navode da policija još vrši uviđaj i utvrđuje činjenično stanje, te da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Eksplozija se dogodila jutros u 6.50 sati u kafiću "Kamel" u centru Bosanske Gradiške, u neposrednoj blizini mosta na Savi, odnosno oko 50 metara od benzinske pumpe.

Od eksplozije je povrijeđen Božidar Arsić, noćni čuvar u kafiću, koji je prebačen u Klinički centar u Banjoj Luci i nalazi se van životne opasnosti.

Mala cisterna je, nakon upotrebe u lokalu, premještena je pored objekta, a trebalo je da u skorije vrijeme bude uklonjena.

Vlasnik lokala Ljubiša Oljača rekao je policiji da su cisterna i ventili na njoj bili ispravni. Prema njegovim riječima, vjerovatno je neko pokušao da odvrne ventile usljed čega je izbio plamen, a potom je uslijedila i manja eksplozija, u kojoj je povrijeđen noćni čuvar.

Plin je nastavio da curi iz cisterne, nakon čega je policija blokirala ovaj dio Bosanske Gradiške.