Crna hronika
0

Bosanska Gradiška: Lopovi kombijem pokušali iščupati bankomat

SRNA
Više nepoznatih osoba pokušalo je rano jutros odnijeti bankomat iz poslovnice Komercijalne banke u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške, rekla je Srni potparolka Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.

Ona je istakla da je lopove u namjeri da ukradu bankomat spriječio policijski službenik CJB Banja Luka koji je bio u neposrednoj blizini.

"Kradljivci su kombijem došli do poslovnice Komercijalne banke, razbili nekoliko izloga, bankomat svezali sajlom i zakačili ga za kombi kojim su ga iščupali iz ležišta“, rekla je Markanovićeva i dodala da se pokušaj krađe desio u 3.20 sati.

Ona kaže da su, nakon brze intervencije pripadnika CJB Banja Luka i ostalih policijskih struktura, kradljivci pobjegli. Prema njenim riječima, vezani bankomat udario je u trotoar, sajla je pukla, pa je ostao blizu banke.

Markanovićeva je istakla da je policija u 10.30 sati kod Bosanske Gradiške pronašla zapaljeni kombi kojim su kradljivci pokušali izvršiti krivično djelo.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici CJB Banja Luka u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka.