Crna hronika
3

Bosanska Dubica: Prevario sugrađanina, tri telekom operatera, poresku upravu...

SRNA
Muškarac čiji su inicijali P.G. /45/ iz Bosanske Dubice osumnjičen je da je prevario sugrađanina, a za njim je ranije i hrvatski Interpol raspisao međunarodnu potjernicu zbog prevara i poslovnih prevara počinjenih u Hrvatskoj, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Osumnjičenom je na teret stavljeno da je prošle godine predložio svom sugrađaninu čiji su inicijali D.N. da otvore auto-praonicu.

Predložio je da on vodi poslove, a da auto-praonica bude otvorena ne ime D.N.

Auto-praonica nije otvorena iako je dobila dozvolu, a osumnjičeni je, na osnovu punomoći D.N, podigao na ime auto-praonice više od 50 različitih mobilnih telefona od "BH Telekoma", "HT Eroneta" i "M:tela" i prodavao ih, a novac zadržavao za sebe.

Tri operatera tužila su auto-praonicu i N.D. zbog 4.109 KM neisplaćenih obaveza.

S obzirom na to da nije plaćao poreske obaveze za auto-praonicu niti bilo kakve iznose od prodaje telefona, osumnjičeni je na ime auto-praonice ostao dužan 3.5000 KM Poreskoj upravi Republike Srpske.

Uz saglasnost Okružnog tužilaštva Banja Luka i na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor policija je pretresla kuću, pomoćne prostorije i vozilo koje koristi osumnjičeni u Kninskoj ulici u Bosanskoj Dubici i pronašla i oduzela pečat MUP-a Hrvatske uz pomoć kojeg je osumnjičeni produžio svoju vozačku dozvolu.

On je uhapšen 12. novembra, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta CJB Prijedor dostaviće Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o počinjenim krivičnim djelima poslovna prevara i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.