Crna hronika
52

Blagajnik MVP-a BiH opljačkan dok je prenosio 50.000 KM bez osiguranja

Klix.ba
Nepoznata osoba otuđila je 50.000 KM od blagajnika Ministarstva vanjskih poslova BiH Ivice Merla, koji je ovaj novac podigao iz banke i nosio ga na radno mjesto bez osiguranja.

Kako saznaje Federalna televizija, Merlo je u banku od sjedišta MVP-a udaljenu stotinjak metara otišao danas oko podne, a osoba koja ga je opljačkala koristila je vatreno oružje.

Nije poznato iz kojeg razloga je blagajnik podizao ovaj novac, niti kako je moguće da je državni novac prenosio bez osiguranja. Također je nejasno kako je razbojnik imao informaciju da će blagajnik u tom trenutku nositi 50.000 KM, te kako je moguće da je razbojništvo počinjeno na mjestu gdje se nalazi više policijskih kućica i videonadzor.

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavjestilo nadležne istražne organe sa kojima sarađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju sprovođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavjestiti šta smatraju da je potrebno tokom ovih radnji", stoji u dopisu Ministarstva inostranih poslova BiH.