Livno
0

Bivši policajac napao sudskog vještaka

SRNA
Livno
Livno
Sudskog izvršioca Opštinskog suda u Livnu Aliju Palića napao je bivši policajac Marko Pranjić (43) iz Donjeg Brišnika, opština Tomislavgrad, kada je došao pred njegovu kuću radi popisivanja pokretne i nepokretne imovine zbog prinudnog izvršenja pravosnažnog sudskog rješenja.

Palić je izjavio Srni da se incident dogodio 4. marta ispred porodične kuće Pranjića, koji mu je, ničim izazvan, uz verbalne psovke i uvrede zaprijetio da će ga ubiti, uhvatio ga za vrat, zavrnuo mu ruku, a onda ga ugurao u službeno vozilo i otjerao.

Portparol uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak potvrdio je novinarimada su, po prijavi sudskog izvršioca, pripadnici Policijske stanice u Tomislavgradu izašli na lice mjesta i lišili slobode Marka Pranjića, te da je nakon kriminalističke obrade 5. marta osumnjičeni saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Livnu, nakon čega je pušten na slobodu.

Vrdoljak je rekao da je MUP Livanjskog kantona protiv Pranjića podnio izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje i nasilničko ponašanje.

Marko Pranjić bio je zaposlen kao policajac u Policijskoj upravi Tomislavgrad do 2001. godine, kada je najprije suspendovan, a onda izbačen iz službe jer je novac od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje u iznosu od 3.250 maraka zadržao za sebe. 

Za ovo krivično djelo nikada nije odgovarao, a izvršnim rješenjem Opštinskog suda u Livnu sudski izvršilac Alija Palić, po nalogu suda, pokušao je prinudnim putem da naplati potraživanje u novcu ili popisom pokretne i nepokretne imovine dužnika u iznosu utvrđenom izvršnim rješenjem.