Crna hronika
3

Bilećanin namjeravao da digne u vazduh policijski automobil

FENA
Muškarac iz Bileće namjeravao je da ispod policijskog vozila postavi eksplozivnu napravu u čemu su ga na vrijeme osujetili pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Osumnjičeni, M.Š. predat je Okružnom tužilaštvu Trebinje, ali je on ipak nakon saslušanja pušten na slobodu.

"Policijski službenici Policijske stanice Bileća tokom protekle sedmice došli su do operativnih saznanja koja su ukazivala da je M.Š. imalo namjeru da postavi eksplozivnu napravu ispod službenog vozila CJB Trebinje. Ova osoba je od dvije osobe s područja Bileće pribavila oko 500 grama eksploziva, detonatorske kapisle i štapin, a sama je posjedovala oko 200 grama eksploziva. M.Š. je kod određenih osoba pokušao da izdejstvuje da se ta eksplozivna naprava formira", rekao je u izjavi za novinare Dragan Nosović, načelnik CJB Trebinje.

On je dodao da je nad M.Š. izvršena kriminalistička obrada, te da su saslušane još neke osobe s područja općine Bileća, javili su trebinjski mediji.

"Imamo saznanja da je M.Š. povezan s osobama uhapšenim u akciji "Šetač“, a posebno sa Z.T, pa je i u objektima koji su u njegovom vlasništvu izvršen pretres i pronađeni su određeni dokazi koji će poslužiti u daljem postupku i vođenju istrage", istakao je Nosović.