Crna hronika
57

Bijeljina: Predloženo pritvaranje maloljetnika koji je ubio druga

Piše: E. F.
Milorad Dedeljević, dežurni tužilac okružnog tužilaštva u Bijeljini, predložio je nadležnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora maloljetniku koji je jučer u dvorištu škole "Knez Ivo od Semberije" iz pištolja ubio svoga druga Stanka G.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i sam tužilac ističući da je na sudu donese odluku u ovome slučaju.

"On se sumnjiči za krivično djelo ubistva i pritvor mu je predložen iz više razloga. Vidjet ćemo šta će sud odlučiti", kazao nam je Dedeljević.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni maloljetnik je saslušan no njegov iskaz je samo dio istrage koji ne znači mnogo. Motiv ubistva se još uvijek istražuje, iako su se pojavili navodi o mogućoj ljubomori kao motivu ubistva jer su, navodno, oba mladića bila zaljubljena u istu djevojku.

"Istražne radnje su u toku i tek zapravo treba da utvrdimo šta je motiv. Sve o čemu se govori za sada su samo špekulacije", kazao je tužilac.

Podsjećamo, cijela drama se dogodila jučer u popodnevnim satima kada je beživotno tijelo 16- godišnjaka i pronađeno na klupi u školskom dvorištu. Navodno ubijen je iz pištolja hicem u grudni koš.

Njegov ubica je odmah pobjegao sa lica mjesta ali ga je otac kasnije doveo u policijsku stanicu,