Pljačka u jednoj minuti
8

Bijeljina: Iz banke ukrali 60.000 KM i zapalili ukradeno vozilo

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tri naoružana lica sa fantomkama na glavi juče su iz izdvojenog šaltera Nove banke u Sremskoj ulici u Bijeljini ukrali oko 60.000 KM, a zatim se ukradenim automobilom odvezli u garažu u ulici Dušana Baranina, koji su potom zapalili, rekao je Srni dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Ranko Kerović.

Kerović je rekao da je pljačka izvršena u 11.10 sati, te da je jedan razbojnik imalo pištolj, a drugi automatsku pušku "kalašnjikov", dok je treća osoba vozila automobil Audi 6, koji je ukraden 15. jula u Tuzli.

"Razbojništvo je trajalo tačno jedan minut i sigurnosne kamere su ih zabilježile, ali s obzirom da je riječ o profesionalcima veoma malo tragova ima na mjestu događaja", rekao je Kerović.

Žarko Trifunčević, vlasnik Građevinskog preduzeća "Trifunčević", čije sjedište se nalazi u zgradi u kojoj je automobil zapaljen, rekao je Srni da je u kancelarijskom prostoru pričinjena šteta od 30.000 KM.

"Uništena nam je instalacija, 147 metara kvadratnih pločica, računari, oprema, kablovi, cijevi od grijanja, oko 60 kvadrata ploče je propalo, a nemamo ni vode", rekao je Trifunčević.

Istraga je u toku, kao i rad na pronalasku počinilaca.