Crna hronika
0

Bijele ruže za preminule bebe Dječijeg doma Bjelave

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić i dopredsjedavajući Ivica Šarić u pratnji direktora Dječijeg doma Bjelave Amira Zelića položili su danas cvijeće na vječna počivališta šest beba, koje su na današnji dan prošle godine tragično preminule.

Tog kobnog 22.aprila 2007. godine desila se nezapamćena i užasna tragedija prilikom koje je u požaru izazvanom grijalicom u Odjelu za bebe smrtno stradalo šest najmlađih štićenika Dječijeg doma Bjelave, a 18 ih je povrijeđeno.

"Danas, kada smo došli prisjetiti se njihovih malih nasmijanih lica, i nebo plače i tužno je zbog njihovog preranog odlaska sa ovoga svijeta. Ali sudbina je htjela baš tako, i tako je i bilo. Nama jedino preostaje da ovaj tužni dan obilježavamo svake godine i da se sjećamo na prigodan način naših malih sugrađana“, rekao je ovom prilikom predsjedavajući Zvizdić.

Ispred spomen obilježja djeci Sarajeva, tačnije na malena mjesta ukopa Džemala Šabanovića, Faika Krasnićija, Medine Bostandžije, Al'dine-Dalal Akmadžić, Amine Čustović i Damira Pejanovića položeno je i šest bijelih pupoljaka ruža, koji simbolično označavaju nevine male i prerano otišle naše sugrađane, koji su u svitanju svog života napustili svoj jedini Dom.

"Od kada se desila ova tragedija ne prođe niti jedan tranutak da ne pomislim na moju djecu, koja su dvadesetčetiri sata sa mnom, u mojim mislima“, tužno nam je kazao direktor Zelić.