Crna hronika
3

BIHAMK: Na putevima u BiH povećan broj saobraćajnih nezgoda

FENA
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Zbog teže saobraćajne nezgode i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča u mjestu Trnovo. U toku je policijski uviđaj.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, u gotovo svim dijelovima BiH zabilježen je povećan broj saobraćajnih nezgoda. Vozačima se apelira da budu oprezni i da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 Vlakovo-Tarčin zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraćaj je iz preticajne preusmjeren u voznu traku.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, saopćeno je iz BIHAMK-a.