Crna hronika
63

Bihać: Višegodišnja kazna zatvora za oca koji je 10 godina silovao kćerku

Piše: M. Ć.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kantonalni sud u Bihaću osudio je na 15 godina i šest mjeseci zatvora S.K. (49.) iz ovog grada, oca koji je godinama silovao svoju maloljetnu kćerku.

Slučaj koji je uzburkao bh. javnost, razotkriven je u maju prošle godine kada je osumnjičeni uhapšen u Domu zdravlja u Bihaću, gdje je radio kao laborant.

"Kantonalni sud u Bihaću, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, od 20.10.2015. godine, donio je prvostepenu presudu protiv optuženog S.K. iz Bihaća zbog produženog krivičnog djela Spolni odnošaj sa djetetom iz čl. 207. st.2. u vezi sa čl. 55. KZ FBiH te krivično djelo Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije iz čl. 211. st.1. KZ FBiH i istog nepravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i 6 mjeseci“, saopćili su iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kćerka je, prema dostupnim podacima, silovana od svoje šeste do 16 godine, a monstruoznog oca nije smjela prijaviti jer je prijetio da će je, ako nekome kaže, pretući i ubiti.

Prema informacijama koje do sada nisu potvrđene, ali ni demantovane, zlostavljanje nad kćerkom otac je i snimao, te snimcima ucjenjivao svoju kćerku.

Iz Suda i Tužilaštva USK do sada se nisu mnogo oglašavali o ovom predmetu zbog osjetljivosti slučaja.