Bez detalja
213

Bihać: Obdukcija tijela svećenika potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti

FENA
Bihać
Bihać
"Tokom noći je obavljena obdukcija tijela katoličkog svećenika don Mile Ivančića, koja je potvrdila da se radi o nasilnoj smrti, tako da u ovom trenutku sumnjam da se radi o krivičnom djelu ubistva", izjavio je danas za Fenu kantonalni tužilac Senad Ljubijankić.

On je dodao da u interesu daljnje istrage ne može govoriti o detaljima obdukcije, odnosno o tačnom uzroku smrti.

Nije želio ni potvrditi ni demantovati navode pojedinih medija da je ubistvo najvjerovatnije počinilo više osoba, kao ni da li je riječ o koristoljublju.

Mjesto zločina u bihaćkom naselju Zavalje, gdje je u nedjelju pronađen mrtav mjesni župnik don Mile Ivančić, danas su posjetili premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača i kantonalni ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić.

"Ovo nije i ne smije biti djelo međunacionalne mržnje ili netrpeljivosti, ovo su uradili neljudi, ovo su uradili krvnici, kojima međunacionalna netrpeljivost uopće nije bila na pameti. Razloge zbog kojih su ovo uradili obznanit će policija za nekoliko dana", kazao je premijer Lipovača.

Izrazio je ogorčenje zbog načina na koji je počinjeno ubistvo, istakavši da se ovo nije viđalo ni za vrijeme rata.

Ministar Smlatić kazao je da istraga od jučer traje neprekidno, te da će im se sutra priključiti forenzičari iz Sarajeva i pripadnici SIPA-e, kako bi se počinioci što prije pronašli.