Crna hronika
0

Bihać: Nakon sinoćnje pljačke kladionice uhapšene tri mlađe osobe

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon sinoćnje pljačke kladionice "Premier" u Bihaću, u kojoj su dvije naoružane osobe otuđile određenu količinu novca, brzom akcijom pripadnika MUP-a USK razbojnici su pronađeni i lišeni slobode.

Sinoć u 20:55 sati u ulici Bihaćkih branilaca dvije nepoznate maskirane osobe opljačkale su kladionicu "Premier" te uz prijetnju hladnim oružjem radnici kladionice otuđili neutvrđenu količinu novca.

Na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici policije Policijske stanice Bihać, koji su zajedno sa istražiteljima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać izvršili opservaciju terena u cilju pronalaska izvršilaca krivičnog djela.

"Istog dana nakon poduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji od istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, identifikovani su izvršioci predmetnog krivičnog djela koji su pronađeni i lišeni slobode. Radi se o osobama inicijala L. A. (1997.) i B. A. (1991.) iz mjesta Izačić u Bihaću te H. A. zvanog Čelzi (1991.) iz Bihaća", istakli su u MUP-u USK.

Tom prilikom kod navedenih osumnjičenih osoba pronađena su dva noža i odjevni predmeti - jakna s kapuljačom te navijački šal bh. nogometne reprezentacije - koje su pljačkaši koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičene osobe bit će predate postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Bihać uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.