Nakon nesreće na Palama
0

Biciklista Galib Sućeska preminuo u bolnici Koševo

Piše: N. J.
Biciklist Galib Sućeska (1963) iz Sarajeva preminuo je u četvrtak u bolnici Koševo, nakon što je zadobio teške povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći koja se 2. jula dogodila u mjestu Brezovice, općina Pale, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u CJB Istočno Sarajevo.

Prema informacijama iz policije, saobraćajna nesreća se dogodila nakon što je Sućeska, vozeći bicikl iz pravca Hreše prema Sumbulovcu na krivini u mjestu Brezovice skrenuo u suprotnu traku i udario u kamion Mercedes kojim je upravljao Ferid Hasifić (1984).

"Galib je zadobio serijski lom rebara, ruke, a sumnjalo se i na lom kičme. Prevezen je u bolnicu u Kasindolu, a potom u bolnicu Koševo. Iz bolnice su nam u četvrtak javili da je preminuo od zadobivenih povreda", kažu u CJB Istočno Sarajevo.

Porodica i prijatelji su postavljali pitanje zbog čega policija u Istočnom Sarajevu nije blagovremeno obavijestila javnost o ovoj nesreći, te su nam u CJB Istočno Sarajevo pojasnili da je to zbog toga što se nesreća dogodila u subotu.

"Informaciju nismo dali jer se radilo o vikendu. Kod nas je inače praksa da javnost izvještavamo samo o najtežim slučajevima, sa smrtnim ishodom, tokom vikenda, a kako se ovdje radilo o teškim povredama i nismo mogli pretpostaviti šta će se dalje dešavati, nismo ni obavijestili javnost. U ponedjeljak naime dajemo informacije o onome što se dešavalo u protekla 24 sata", pojasnili su nam u CJB Istočno Sarajevo.