Crna hronika
0

Banjalučka policija pronašla 488 stabljika konoplje i uhapsila tri osobe

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka pronašli su u dvije improvizovane laboratorije za proizvodnju droge na području Ribnika i Banje Luke 488 stabljika indijske konoplje, a uhapšene su tri osobe iz Banje Luke, izjavio je načelnik Kriminalističke policije u CJB Dražen Arbutina.

Arbutina je rekao novinarima da je, osim stabljika indijske konoplje, dužine od 45 do 135 centimetara, pronađena i sva prateća oprema za proizvodnju droge.

"Prilikom pretresa, koji su obavljeni na više lokacija na području Banje Luke, Ribnika i Prijedora, pronađeno je i 150 praznih posuda, na osnovu kojih se sumnja da su uhapšene osobe već uspjele prodati određenu količinu droge", istakao je Arbutina.

Uhapšene osobe nisu do sada bile evidentirane u policiji u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Arbutina je rekao da će uhapšeni zajedno sa izvještajem danas biti predati u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Željko Marčetić, Radenko Đuragić i Vitomir Pavlović.

Iz CJB Banja Luka ranije je saopšteno da je policija otkrila dvije laboratorije za proizvodnju skanka u porodičnim kućama u mjestu Čađavica kod Ribnika i u Banjoj Luci.