Crna hronika
30

Banjalučanin uhapšen jer je lažno prijavio krađu automobila da bi u Švedskoj naplatio osiguranje

SRNA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Banjalučanin inicijala A.D. (40) uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu automobila da bi u Švedskoj naplatio osiguranje, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka.

Policija je uhapsila i muškarca čiji su inicijali C.R. iz Gradiške zbog sumnje da je Banjalučaninu pomogao u izvršenju krivičnog djela.

Glasnogovornica CJB Banja Luka Marija Markanović rekla je Srni da je osumnjičeni jučer prijavio policiji da mu je prethodna dva dana s parkinga u ulici Josifa Pančića u Banjoj Luci ukraden automobil Audi A6, koji je registriran u Švedskoj.

Markanović je navela da je policija nakon niza operativnih radnji došla do saznanja da je muškarac iz Gradiške inicijala C.R. (47) pomogao osumnjičenom.

Ona je dodala da je policija na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci pretresla dvije lokacije u Gradišci, koje koristi C.R, te da je u garaži u Dunavskoj ulici pronašla Audi A6 čiju krađu je A.D. lažno prijavio da bi od od osiguranja u Švedskoj naplatio odštetu.

Gradiška policija je odmah nakon pretresa i pronalaska automobila uhapsila C.R. koji će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da uhapšene osobe budu puštene na slobodu u zakonskom roku, a da protiv njih budu podneseni izvještaji za počinjeni krivična djela, kao i preduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem dokazivanja navedenih krivičnih djela.

Banjalučanin A.D. osumnjičen je da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela i osiguranička prevara.