Novo ubistvo
43

Banjalučanin ubijen na ulici hicem iz pištolja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vladimir Janković (1986.) ubijen je sinoć ispred ugostiteljskog objekta “Country Club“ u Banjoj Luci.

Iz CJB Banja Luka je potvrđeno da je operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banja Luka prijavljeno da je ispred ovog ugostiteljskog objekta u ulici Veljka Mlađenovića, oko 1:30 sati, Jugomir Banjac (1984.) pucao iz pištolja u glavu Jankoviću, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

Banjac je lišen slobode, a u toku je rad policijskih službenika koji u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka preduzimaju istražne radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja ovog slučaja.

Podsjećamo, jučer ujutro je beskućnik Vinko Knežević (45) iz Piskavice kod Banje Luke pronađen mrtav u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici.

Na mjestu ubistva je uz prisustvo dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i specijaliste sudske medicine izvršen uviđaj, a konstatovano je da je nepoznata osoba tupim tvrdim predmetom zadala udarac Kneževiću u predjelu glave, nanijevši mu vidnu tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo, policijski službenici su lišili slobode pedesetdevetogodišnjeg V.S. iz Banje Luke.

Danas će u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske biti izvršena obdukcija beživotnog tijela Kneževića.

U toku dana V.S. će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, biti sproveden i predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka.