Crna hronika
0

Banja Luka: Uhapšen vođa organizirane grupe za prodaju droge

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Pripadnici Odjeljenja za sprječavanje proizvodnje i prometa droga uz pomoć Jedinice za podršku CJB Banja Luka su sinoć oko 20.00 sati lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih djela iz oblasti zlupotreba droga, od kojih je jedan vođa organizirane grupe koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge.

Uhapšeni su Z.S. (1971.), D.C. (1982.) i M.C. (1987.), svi iz Banje Luke, saopćio je CJB Banja Luka.

Za Z.S. je od marta ove godine bila raspisana potjernica zbog izvršenja krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga, a isti je vođa jedne od četiriju organiziranih grupa, koje su se bavile proizvodnjom i prodajom droga na području Grada Banja Luka, a koje su lišene slobode u februaru 2007.

Od momenta kada su organizovanom aktivnošću pripadnika Centra lišeni slobode članovi navedene četiri grupe Z.S. je bilo u bijegu, a u njegovom skrivanju pomogli su mu D.C. i M.C.

Nakon njihovog lišenja slobode, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak, izvršen je pretres stambenih prostorija koje je za skrivanje koristio Z.S. i pronađena je manja količina praškaste smeđe materije koja asocira na heroin.

Nakon kriminalističke obrade Z.S. je predat radnicima Sudske policije RS-a, dok će za drugu dvojicu uhapšenih biti podnesen izvještaj tužilaštvu.