Crna hronika
3

Banja Luka: Ubica vozača autobusa i dalje u bjekstvu

Piše: N. J.
Željko Stevanović
Željko Stevanović
Banjalučka policija još uvijek traga za Željkom Stevanovićem (50) koga se sumnjiči da je jučer ujutro u Banjoj Luci usmrtio vozača autobusa Autoprevoza Boru Topića (53), bacivši bombu u autobus pun putnika.

U ovom bombaškom napadu, koji se desio zbog višegodišnjeg ličnog sukoba Stevanovića i Topića, lakše su povrijeđena i dva učenika.

Topić je smrtno stradao nakon što mu je bomba eksplodirala u krilu dok je sjedio za volanom autobusa koji je zaustavio na stajalištu kako bi primio putnike.

Policija je još jučer bila opkolila Stevanovićevu kuću u naselju Lazarevo, nedaleko od mjesta eksplozije, ali on tamo nije pronađen.

Potraga za Stevanovićem se, kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica CJB Banja Luka Marija Markanović, nastavlja i danas.

"U potrazi za Stevanovićem angažirane su jake policijske snage. Međutim, on još uvijek nije lociran. Javnost će u svakom slučaju biti blagovremeno informirana o njegovom pronalasku", kazala je Markanović.

U potragu je uključena i specijalna jedinica MUP-a RS sa timom vodiča službenih pasa, a tokom dana će biti angažiran i helikopter, koji je policija koristila i tokom jučerašnje potrage za Stevanovićem.