Crna hronika
0

Banja Luka: Tužilaštvo traži produženje pritvora za oca monstruma

Piše: E. F.
Okružno Tužilaštvo Banja Luka, Foto: Arhiv/Klix
Okružno Tužilaštvo Banja Luka, Foto: Arhiv/Klix
Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je od Okružnog suda Banja Luka da produži pritvor Rajku D. iz Prijedora kojeg se sumnjiči da je u više navrata pokušao da siluje svoje kćerke.

Produženje pritvora traženo je zbog bojazni da će uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Tužilaštvo Rajka D. tereti da je od 2004. do 18. novembra ove godine u više navrata pokušao da siluje dvije kćerke od kojih jedna ima 24 godine, a mlađa tek sedamnaest godina.

Seksualno zlostavljanje, okvalifikovano kao krivično djelo silovanje u pokušaju i polno nasilje nad djetetom, a u vezi s krivičnim djelom rodoskrvljenje nad djevojčicama.

Rajko. D. koji je inače otac petero djece uhapšen je 20. novembra te je mjesec dana već proveo u pritvoru.

M. S. (54) nevjenčana supruga muškarca iz Prijedora koji pokušao silovati svoje dvije kćerke ispričala je ranije novinarima da je još ljetos primijetila da se s njenom mlađom kćerkom nešto čudno dešava.

"Plakala je, nije jela i na kraju mi je otvoreno rekla da je otac dira po grudima i dole po genitalijama. Šokirala sam se", kaže majka. Na pitanje zašto je ćutala kaže “da se bojala suprugove reakcije koji je prijetio da će im srušiti kuću”.

Otac koji je pokušao silovati svoje dvije kćerke nije radio. Kako doznajemo, sklon je bio alkoholu i porodičnom nasilju. U nevjenčanom braku sa M. S. stekao je petero djece. Jedno je davno umrlo a ima dva sina i dvije kćerke. Starija kćerka koja je također bila žrtva seksualnog zlostavljanja od strane oca, po riječima M. S. udala se prije tri godine i otišla iz porodične kuće.