Crna hronika
0

Banja Luka: Tri osobe uhapšene u akciji "Zlato"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U policijskoj akciji "Zlato" uhapšene su tri osobe iz Banje Luke osumnjičene za krivična djela nedozvoljene trgovine i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB).

Pretresom na više lokacija na području Banje Luke i Gradiške pronađena je veća količina zlatnog nakita, digitalne vage, otkupni blokovi, propagandni materijal o otkupu zlatnog nakita, tečnost za otkrivanje čistoće zlatnog nakita, crno granitno kamenje za utvrđivanje validnosti zlatnog nakita.

U pretresima je pronađeno i vatreno oružje, revolver sa šest komada pripadajućih metaka, tri ručne bombe, više komada pištoljske i puščane municije raznog, elektrošoker i više mobilnih telefona koji su služili za oglašavanje i komunikaciju prilikom otkupa.

Osumnjičeni, koji su uhapšeni tokom proteklih nekoliko dana, nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušteni su na slobodu. Protiv M.V, D.K. i D.R. bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela.

Akcija "Zlato" bit će nastavljena.