U toku saslušanja
0

Banja Luka: Pretresene radnje u vlasništvu porodice Šućur

Piše: D. T.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Službenici državne Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) saslušavaju vlasnike više prodavnica mobilnih telefona, koje su tokom dana pretresene u Banjoj Luci, potvrdili su nam izvori upućeni u istragu.

Kako saznajemo, saslušani su Mile, Srđan i Biljana Šućur, čije prodavnice i dvije privatne kuće su pretresene po nalogu Suda BiH. Nezvanično, radi se o porodici, koja se već godinama bavi prodajom mobilnih telefona i prateće opreme.

Akcija se provodi u koordinaciji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH, državnim Tužilaštvom i Policijom RS, a osnovni cilj je suzbijanje nelegalnog uvoza mobilnih uređaja i prateće opreme.

Prema nezvaničnim informacijama, dosadašnjom istragom je utvrđeno da su vlasnici radnji za prodaju mobilnih telefona od početka 2007. do kraja 2009. godine ilegalno uvozili aparate i prateću opremu u vrijednosti oko 2,5 miliona KM, za koliko je oštećen budžet BiH.

Kako smo već objavili, akcija u Banjoj Luci je započela jutros oko osam sati, a policija je obavila pretrese radnji u robnim kućama Boska i Kastel te u Tržnom centru Mercator.

Pretresene su prodavnice Mobiland, Roaming i Tehnomobil, a kako nezvanično saznajemo, saslušanja i pretresi još traju.

"U jednom trenutku policija je ušla i raširila žutu traku te su blokirali prodavnicu mobilnih aparata. Nakon toga je započeo detaljan pretres poslovnice i to je sve što znamo", rekao nam je jedan od Banjalučana kojeg smo jutros zatekli u TC Mercator.

Nezvanično, svi osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.