Crna hronika
8

Banja Luka: Pokušao djevojku uhvatiti za stražnjicu pa joj polomio rebra

FENA
Mlađa žena zadobila je u nedjelju prijelom dvaju rebara pokušavajući da se odbrani od fizičkog nasrtanja nepoznatog muškarca na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Policija je, radeći po navedenoj prijavi i na osnovu prikupljenih informacija, utvrdila da je oštećena, u noći, 23.juna, zadobila teške tjelesne povrede pokušavajući da se odbrani od fizičkog nasrtanja nepoznatog muškarca "koji joj je podigao suknju u namjeri da je uhvati za stražnjicu, a kako ga je ona spriječila u tome, on ju je udario koljenima u predjelu grudi", potvrđeno je danas iz CJB Banja Luka.

Rad na identifikovanju i pronalaženju izvršioca je u toku.

Istu večer na tvrđavi Kastel evidentirano je i narušavanje javnog reda i mira te napad na policiju od grupe mladića, od kojih su četiri i lišena slobode.

Imajući u vidu da je u toku noći 21.na 22.juni izvršeno krivično djelo teška krađa na štetu građevinske firme koja izvodi radove na rekonstrukciji tvrđave Kastel, na mjestu gdje je zabranjen ulazak u tvrđavu bilo pojačano prisustvo policijskih službenika.

Oni su, 23.juna, oko 2.15 sati primijetili da se na zidu tvrđave, prema Tržničkoj ulici, okupilo oko 40 mladića, koji su srušili zaštitnu ogradu u namjeri da uđu u unutrašnjost Kastela.

Policijskom službeniku nedugo zatim prilazi D.B. hvata ga za bradu i usne, a nakon toga se trčećim korakom udaljava s mjesta događaja, usljed čega se sapliće i pada niz obalu od čega zadobija povrede u predjelu glave i tijela. Policijski službenik ga sustiže i lišava slobode.

Prilikom dovođenja osobe lišene slobode do službenog vozila, iz okupljene mase počela su vrijeđanja policijskih službenika, nazivanjem pogrdnim imenima, a nekoliko njih je svojim mobilnim telefonima prilazilo i fotografiralo osobu lišenu slobode i policijske službenike.

Iako su upozoreni da ometaju državni organ u vršenju javnih funkcija tj. da čine prekršaj javnog reda i mira, dvije osobe nastavljaju spomenute radnje i oglušavaju se o izdato naređenje zbog čega ih policijski službenici lišavaju slobode. Nedugo zatim iz mase se izdvaja još jedna osoba koja svojim bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir zbog čega je lišena slobode.

Međutim, iz mase prema policijskim službenicima, službenom vozilu i osobama lišenim slobode, počinje bacanje kamenja, limenki, flaša i drugih predmeta od čega jedan policijski službenik zadobija povredu šake, a nastaju i oštećena na službenom vozilu.

Osobe lišene slobode su alkotestirane i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, a policijskom službeniku je ukazana medicinska pomoć.

Uhapšenim su uručeni prekršajni nalozi, nakon čega su pušteni na slobodu.

Nezvanično, policija je privela Dejana B. (29) osumnjičenog zbog tuče i fizičkog napada, Vladana C. i Milana J. zbog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, te Ozrena J. zbog prekršaja vrijeđanje i ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.