Crna hronika
0

Banja Luka: Petorica lopova izvršila 30 krađa

FENA
Policija iz Banje Luke uhapsila je nekoliko osoba koje su u proteklom periodu odvojeno izvršile 30 teških krađa, pribavivši za sebe ukupnu materijalnu korist od 27.000 KM.

Zbog postojanja osnova sumnje da je na području tog grada izvršio 16 krivičnih djela teških krađa slobode je lišen D.G. iz Prijedora.

Ova osoba je obijala katance ulaznih vrata podrumskih prostorija zgrada, te krala razni alat, bušilice, brusilice i razne metalne sekundarne sirovine koje je nakon toga prodavala drugim osobama.

Dio predmeta je pronađen i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvršenim krivičnim djelima D.G. je za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.000 KM, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Nakon završene kriminalističke obrade ova osoba je puštena na slobodu, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za spomenuta krivična djela.

Banjalučka policija je također uhapsila još četiri osobe, D.K., S.G., D.R., S.Š. zbog postojanja osnova sumnje da su na području tog grada izvršili 14 krivičnih djela teških krađa.

Oni su obijali kioske i kuće te otuđivali razne artikle koje su nakon toga prodavali drugim osobama, čime su za sebe stekli protivpravnu imovinsku korist od oko 11.000 KM.

I protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.